Dit is het einde van… Over Marketing Enz.

De jaarwisseling is altijd goed moment om terug te blikken op het jaar ervoor. Ik realiseerde me dat ik in het jaar 2016 heel veel heb geleerd, vooral op zakelijk gebied. Over het bedrijfsleven, maar over marketing en communicatie in het bijzonder. Dat komt door de mensen die ik heb mogen ontmoeten, de kansen die ik heb gekregen, maar ook door het bijhouden deze blog. En toch is dit het laatste bericht…

Focus, focus, focus!

Het afgelopen jaar leerde ik hoe belangrijk ‘focus’ is. In het bedrijfsleven is het cruciaal dat je je als ondernemer richt op je ‘core business’. Succesvol word je alleen door te focussen op de doelen die je wil bereiken en daar niet (te ver) vanaf te wijken. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor ons als individu.

2017: nieuwe uitdagingen, onbegrensde mogelijkheden, gouden kansen, een andere focus.

The end

Ik heb besloten om per dit jaar mijn focus te verleggen, als individu. Alle blogberichten heb ik met veel plezier geschreven, maar ik merkte dat ik er de laatste tijd met moeite aan toekwam. Het aantal blogberichten per maand daalde als gevolg. De afgelopen periode heb ik mijn vrije tijd in andere zaken gestopt en daar kreeg ik nieuwe energie van. Deze vernieuwde koers betekent ‘nee’ zeggen tegen andere dingen en daarom zet ik vandaag, na 2 jaar hobbyen, een punt achter Over Marketing Enz.

quote-say-no

Kortom, er zullen geen nieuwe blogberichten verschijnen en ik ga mij in 2017 met andere dingen bezig houden. Allereerst ga ik me focussen op het volgen van een opleiding en verder zullen we wel zien wat dit nieuwe jaar zal brengen.

Uiteraard wil ik iedereen onwijs bedanken voor het volgen en lezen van mijn blog.
En ik wens iedereen een fantastisch en succesvol 2017, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *